Tuinaanleg

Voor tuinaanleg bent u bij Prins Gardens ook aan het juiste adres.

Bij de aanleg zorgen we ervoor dat het tuinontwerp werkelijkheid wordt.

Voorbereidende werkzaamheden

De aanleg begint met het leeghalen van de bestaande tuin. Het leeghalen van de tuin kunt u eventueel ook zelf doen.

Na deze stap wordt het grondwerk verricht. Dit betekent dat, op basis van het ontwerp, de grond wordt voorbereid op de uiteindelijke indeling van de tuin. 

Prins Gardens tuinaanleg

Bestrating

In de meeste gevallen wordt de bestrating op een zandbed van 20 cm gemaakt. Dit zandbed wordt goed verdicht en zorgt zo voor een stabiele ondergrond. Dit zorgt ervoor dat het straatwerk langere tijd mooi recht blijft liggen.

Voor een goede afwatering wordt de bestrating onder afschot gelegd en meestal omsloten door een opsluitband.

Erfafscheidingen

In vrijwel elke tuin wordt gewerkt met erfafscheidingen zoals hagen, schuttingen en hekwerken. Naast de sierwaarde geeft een erfafscheiding ook een stuk privacy in uw tuin.

Borders

De borders worden waar nodig aangevuld met goede tuinaarde en er wordt grondverbetering toegepast zoals bemesting. Vervolgens worden de planten uitgezet en ingeplant volgens het beplantingsplan.

Gazon

Een gazon is in veel tuinen niet weg te denken en is in vrijwel alle vormen te leggen. Er wordt voornamelijk gewerkt met graszoden omdat dit direct resultaat geeft en na enkele weken ook beloopbaar is.

Overkapping

Wilt u langer kunnen genieten van uw tuin dan kunt u kiezen voor een overkapping. De overkapping wordt in uw stijl en houtsoort uitgevoerd en wordt op maat gemaakt.

Reacties zijn gesloten.